Maat opnemen van uw hond

Weet u niet zeker welke maat tuig, halsband of jas u voor uw hond moet kiezen? Dan is het handig voordat u iets bestelt de hond op een juiste manier op te meten, voor een goede en comfortabele pasvorm.

Uitgangspositie

  • Gebruik een meetlint
  • Staande positie
  • Stabiele ondergrond

 

Halsband

Om de maat van een halsband te kunnen bepalen kunt u de nek van uw hond opmeten. Gebruik de meetlint om de halsomvang van uw hond op te meten. De omtrek van de nek kunt het beste meten bij het breedste gedeelte van de nek, deze bevindt zich dichtbij de schouders. Tijdens het opmeten van de omvang plaats u 2 vingers tussen de nek en het meetlint. Dit om er zeker van te zijn dat de halsband niet te klein wordt opgemeten, dat zal het draagcomfort van een halsband verkleinen.

 

 

Harnas, Tuig of Autogordel 

Wat van belang is bij de aanschaf van een harnas, tuig of autogordel is dat uw hond nog genoeg bewegingsvrijheid ervaart bij het dragen van het kledingstuk. Om de juiste maat te kunnen bepalen dient u zowel de halsombang als de borstomvang te meten. 

Voor de halsomvang gaat u meten vanuit een lagere positie dan voor een halsband. Dit omdat een tuig of harnas voor de veiligheid op een lagere positie in de hals hangt. Het meetlint dient bovenaan het borstbeen te worden geplaatst en laat het langs de schouderbladen omhoog gaan.

 

 

Voor de borstomvang meet u het breedste gedeelte van de borstkas opmeet, vlak achter de schouders. Voor een optimale pasvorm dient u voldoende speling op het meetlint te houden. Tijdens het meten kunt u er ook weer voor kiezen om 2 vingers tussen de borst en het meetlint te plaatsen.

 

 

Muilkorf

U bepaalt de juiste maat door de neus op 2 manieren op te meten. Allereerst de omtrek van de neus. De omtrek van de snuit bij het breedste gedeelte, net onder de ogen. Daarna meet u de lengte van de neus. Dit is de afstand van de punt van de neus tot de basis van de neus, net onder de ogen.

 

 

 

Jassen

Kleding dat een groot deel van de vacht bedekt moet als een tweede huid voelen voor uw hond. Er moet nog genoeg bewegingsvrijheid zijn. Zowel de ruglengte als de borstomvang dient te worden opgemeten.  De ruglengte wordt bepaald door de afstand van de nek tot de staartaanzet te meten. De borstomvang kunt u het beste opmeten vanaf het breedste gedeelte, vlak achter de schouders (zie opmeten voor tuigen, harnassen en autogordels).

 

 

Hondenschoenen

Plaats een wit A4-tje onder de poot van uw hond. Omlijn de omtrek van de poot of trek 2 strepen op het witte papier. Daarna kunt u de omlijning of de twee strepen opmeten met behulp van het meetlint.

 

 

ONZE MERKEN

DOG SPECIALS

VOLG ONS

 

 

 

 

 

© 2020 - 2021 Dog-Travel Supplies | sitemap | rss