BLOG


23 juli tot en met 31 juli: Eerste week vakantie

Het is vrijdag 23 juli en om 13.30 rijden we met ons gezin, 2 honden en een volgeladen auto richting Limburg. Yes vakantie! Lekker wandelen, relaxen en nieuwe plekken ontdekken. Na bijna 2 uur rijden komen we aan op de camping. Helaas! We krijgen niet het huisje toegewezen wat we geboekt hadden. We willen altijd graag een slaapkamer op de begane grond en nu kregen we een huisje met 2 slaapkamers boven. Nu hoor ik jullie denken: "Wat maakt dat nu uit, dan doe je het toch met wat je krijgt toegewezen?" Wij hebben meerdere vakanties gehad met onze honden, waarbij wij boven sliepen en de honden er niet gerust op waren. En wij op een gegeven moment beneden op de bank moesten gaan slapen om de rust te bewaren. Wij hebben de ervaring dat Lilly en Bronco altijd erg moeten wennen aan hun nieuwe omgeving. Dit gaat gepaard met meer aanhankelijkheid richting de baas en ook wat onzekerheid. Wij willen hun altijd de mogelijkheid geven om zelf een veilige plek op te zoeken voor de nacht. Als dat betekend dat ze bij ons op de slaapkamer willen liggen, dan moet dit ook op een veilige manier toegankelijk zijn voor hun. De honden in de nacht een trap laten oplopen geeft ons geen veilig gevoel, daarom vinden wij het fijn om een slaapkamer op de begane grond te hebben. Dit was wel geboekt, maar we hadden een andere huisje toegewezen gekregen. Erg jammer! Dus wij hebben besloten om deze vakantie te annuleren (wat gelukkig mogelijk was in samenspraak met het bedrijf waar we hadden geboekt) en naar het familie vakantiehuisje in Chaam te gaan. 

Op vakantiepark RCN De Flaasbloem in Chaam hebben we altijd super vakanties gehad en was dit voor onze een logische oplossing (in samenspraak met onze familie). In de Chaamse bossen kunnen de honden heerlijk vrij loslopen. Het park is hondvriendelijk opgezet, waarbij het restaurant ook vrij toegankelijk is met honden. Genoeg vuilnisbakken, waarbij de camping ook poepzakjes faciliteert om te gebruiken. In de omgeving is er genoeg te beleven, ook met de hond. 

Ook al is de vakantie van ons gezin iets anders gestart dan we hadden gedacht, we hebben nu nog steeds een topvakantie in Chaam. En Lilly en Bronco krijgen er geen genoeg van! 

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

9 juli 2021: Bijna op vakantie

Op vakantie in 2021. Nog steeds niet zo vanzelfsprekend als vorig jaar. Waar wij vorig jaar een ronde door het noorden van Nederland hebben gedaan, blijven we dit jaar in het midden/zuiden van Nederland. We hebben ervoor gekozen om eerst een week naar Limburg en daarna een weekje naar Gelderland te gaan. Heel bewust plekken uitgezocht waar honden welkom zijn en waar er genoeg te doen is voor de kinderen. Wanneer je ervoor kiest om op vakantie te gaan met een gezin met jonge kinderen en honden, ben je altijd zoekende naar een vorm van balans. Voor jezelf, de kinderen en de honden. Het hoeft allemaal geen belemmering te zijn, wanneer je de mindset heb dat er altijd rekening moet worden gehouden met verschillende behoeften. Tot nu toe gaat het allemaal vrij vanzelf. Wanneer de kinderen willen gaan zwemmen, dan gaan we met de kinderen zwemmen. Of in een recreatieplas waar honden zijn toegestaan of een van de ouders gaat mee naar het zwembad. Willen we een keer lekkere wandelen dan kiezen we een bos uit met iets extra's. Het voelt vrij natuurlijk aan en we beleven er ontzettend veel plezier aan.

Het hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Verschillende mensen, verschillende wensen. De behoeften van een hond zullen nooit echt veranderen. Tijdens vakanties of thuis zijn, er dient altijd te worden voorzien in de basis behoeften van onze viervoeters. 

Nu op naar de voorbereidingen.... Ik neem jullie de volgende keer mee in dit verhaal.

 

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

 

24 juni 2021: Wederzijds vertrouwen 

Het is al een tijd geleden dat we iets geschreven hebben op deze blog, maar we zijn nog steeds actief. Afgelopen weken zijn een waar rollercoaster geweest. Niet alleen voor mezelf, de honden en mijn gezin, maar ook voor Dog-Travel Supplies. Het is ontdekken, toepassen, ontdekken en weer toepassen. Een bedrijf wordt gerund op basis van wederzijds vertrouwen. Tussen toeleverancier, winkel en klanten. Communicatie en elkaar helpen. Dat vormt voor ons de basis. Iedere eigenaar en hond heeft een verhaal te vertellen en daar moeten we aandacht voor blijven hebben. We kennen onze honden het beste en in veel gevallen weten we ook precies wat we voor onze hond nodig hebben. We luisteren, geven tips, zoeken mee, geven alternatieven, maar uiteindelijk is de hondeneigenaar degene die weet of iets bij de hond past. Dat vinden we het aller belangrijkste! Wij zijn afhankelijk van uw inzichten en daar kunnen wij van leren. Wij hebben er vertrouwen in dat u ons die wijsheid geeft en u kunt er opbouwen dat wij u volledig van dienst zijn. Persoonlijk en transparant. Dat is waar Dog-Travel Supplies voor staat.

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

20 mei 2021: Verlatingsangst

Het is weer tijd geleden dat ik een blog geschreven heb. De afgelopen tijd is een ware rollercoaster geweest met emoties en hard trainen met onze jongste aanwinst Lilly. Een hond dat vanuit een warm nest komt in Hongarije, waar ze veel broertjes en zusjes had. Waar ze elk moment omringd was met een roedel bestaande uit haar mede Vizsla's en mensenvrienden. En dan komt het moment dat ze uit haar comfortzone is gehaald en na een lange reis in Nederland is aangekomen. Vizsla's staan bekend als gevoelige honden, loyaal, vriendelijk. Lilly heeft het allemaal! 

Op dit moment moet ze zien om te gaan met verlatingsangst en als baasjes moet ik en mijn gezin haar daar bij helpen. Dat kost tijd en heel veel geduld! We hebben ervoor gekozen om haar even een paar stappen terug te zetten en de bench weer op te zetten. Onze andere Vizsla Bronco is niet de hond die Lilly onder zijn hoede neemt als wij er niet zijn. Dus door de ruimte kleiner en overzichtelijker te maken proberen we voor een veilig plekje te creeeren. Ze doet het fantastisch en gaat geen uitdaging uit de weg. Wij geven haar een bot of een kong classic waar ze dan mee bezig kan zijn als wij dan weg gaan. Nu redt ze een halfuur. En we gaan dan uitbouwen! 

Met mijn verhaal wil ik duidelijk maken dat een hond op ons moet kunnen bouwen. Ook bij problemen met als verlatingsangst. Als baasje kunnen wij de hond het beste lezen en daar zoekt de hond zijn of haar steun ook in. Ze zijn niet perfect en ook wel eens niet leuk. Genoeg moment waarbij ik dacht: "waarom wilde ik ook al weer honden?" Maar de momenten waarbij ik onvoorwaardelijke liefde terug kreeg van Lilly en Bronco beantwoord mijn vraag weer! 

Zoek uit, ontdek, leer en geniet van de momenten samen!

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

 

26 april 2021: Texel

Mijn kids hebben lekker twee weken meivakantie. Heerlijk! We hebben ervoor gekozen om met het hele gezin van een weekje Texel te gaan genieten. Dat betekent dat ook onze twee hondenvrienden meegaan! Uit eerdere ervaringen heb geleerd dat in ieder geval Bronco de eerste dag erg moet wennen aan een nieuwe omgeving en situatie. Hij vertoont vaak zenuwachtig gedrag en weet zich met zijn emoties geen raad. Voor kalmte en minder stress kies ik voor de Beaphar spot on. Ik weet natuurlijk niet hoe Lilly dit ondergaat, dus ik heb ervoor gekozen om haar eerst te observeren tijdens de autoreis en de eerste dag. Dan heb ik een goed beeld van haar gedrag. Ze deed de autoreis redelijk goed en ze is rustig gaan liggen. De eerste nacht in het gehuurde huisje was een drama! Dat vond ze helemaal niets en ze was erg angstig. Misschien dat ik de volgende keer ook wel kiezen voor de eerste dag om iets kalmerends en stressverminderend mee te nemen. 

Nu genieten we van een heerlijk weekje weg in eigen land. Veel wandelen, naar het strand en ontdekken. Altijd mooi om te zien dat Texel er in elk jaargetijde net iets anders uitziet. Love it!

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

 

3 april 2021: De dag voor Pasen 🐣🐰

De zaterdag voor pasen, voor ons geen andere zaterdag dan alle anderen zaterdagen. In de ochtend moeten mijn dochters sporten en voor de komende weken ga ik samen met Lilly naar Puppycursus. Als een team leren samen werken, toch weer nieuwe dingen leren. Niet alleen Lilly leert, maar ik ook! Wat gaan jullie doen met Pasen? Wij hebben onze dag al lekker vol gepland. Bronco weet het nog niet, maar wij gaan morgenochtend heerlijk samen hardlopen in het Panbos (Bosch en Duin) en daarna heb ik voor mijn dochters een paaslunch voorbereid. In de middag ga ik samen met Lilly een stukje wandelen en weer even de leerstof van zaterdag herhalen. Ik ben echt enorm trots op ons, dat we weer een stapje verder zijn gekomen! Van de week ga ik verder met de planning voor mijn backpack avontuur met Bronco. Ik houd jullie op de hoogte!

In ieder geval namens mezelf, mijn gezin en mijn hondenvriendjes: Fijne paasdagen 

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

 

30 maart 2021: Wij gaan Backpacken!

We doen al een hoop samen (Bronco en ik), maar was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Iets wat we over meerdere dagen kunnen uitspreiden en dat gevoel van mentale ontspannig een tijdje ervaren. Tijdens een sessie instagram ontdekken kwam ik een post tegen van Laurie (Reizen met je hond). Ik werd gelijk gegrepen door nieuwsgierigheid. Het leek me gelijk fantastisch om te doen met Bronco (Lilly is voor nu nog te jong ervoor).

Tijd voor de voorbereidingen!!!!!

Ben je ook nieuwsgierig naar het verhaal van Laurie en wat Backpacken met je hond inhoudt? Klik dan hier om te worden doorverwezen naar de site van Reizen met je hond.

 

We houden jullie op de hoogte van de voorbereidingen! 

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

22 maart 2021: Alsof het bij jou altijd zo goed gaat? 

Nee, dat gaat het niet. In het leven bestaat geen perfecte dag. Er komt van alles op je pad dat van invloed kan zijn op je dag, planning en stemmingen. Als dat geldt voor mensen dan ook voor alle levende wezens, dus ook voor honden. Ze zijn mijn steun en toeverlaat. Ik vind ze hartstikke leuk, ben blij dat ze in mijn leven zijn gekomen, maar dat betekent niet dat mijn leven met honden altijd picture perfect is. Mijn leven met mijn gezin en honden (owja, en de kat) is niet perfect, maar wel hartstikke leuk. Geen enkele dag is hetzelfde, en we moeten met elkaar het beste eruit halen. De honden kunnen een mindere dag hebben,wij als mensen kunnen een mindere dag hebben. Het gaat erom hoe je hier mee om gaat en respecteert dat een hond ook niet altijd een perfect wezen is!

 

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

17 maart 2021: Reverse sneezing? Wat is dat nu weer?

Je raakt nooit uitgeleerd met een hond! Ze blijven je verbazen. Lilly is natuurlijk nog maar een maandje bij ons en je moet echt de tijd nemen om haar te leren kennen. Andersom natuurlijk ook. Ze moet aan een nieuwe omgeving wennen en alle gewoontes van ons gezin leren kennen. Maar goed, dat gaat goed. Stapje voor stapje. Nu begon ze ineens hele rare geluiden te maken, die had ik nog nooit gehoord bij een hond! Het leek wel alsof ze geen adem meer kon halen. Bij twijfel google niet, maar neem contact op met mensen die ervoor geleerd hebben. In dit geval onze dierenarts! Ik heb er een filmpje van gemaakt en daar kwam uit....reverse sneezing! Weer wat nieuws. Dat blijkt maar weer dat er altijd meer te leren valt. Gelukkig heeft de dierenarts mij uitgelegd hoe je haar het beste kan helpen.  Hieronder een filmpje van Lilly dat ik had opgenomen om het de dierenarts te kunnen laten zien. 

 

                                                     

Op naar weer een nieuw avontuur

 

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

15 maart 2021: Hoe om te gaan met verschillende visies van hondeneigenaren?

Zoveel verschillende hondenrassen, zoveel verschillende hondeneigenaren. Er is geen goed of fout als je blijft handelen vanuit de hond. Zij kunnen ons alleen vanuit hondentaal  dingen duidelijk maken (ook al wil ik wel eens weten wat er echt in hun kopje omgaat). Naarmate je elkaar beter leert kennen ga je signalen beter herkennen. En weet je hoe er mee om dient te gaan. Wanneer ik met andere hondeneigenaren praat merk ik dat we vaak ongevraagd advies aan elkaar geven. We hebben het beste met alle honden voor, maar ik weet wel zeker dat niet alle visies bij elke hond passen. Allemaal hebben zij hun eigen hondenpersoonlijkheid. Oordeel niet te snel over andere honden en eigenaren, maar luister. Luister naar elkaar, naar de honden dan komen we een heel eind!

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

11 maart 2021: Aanpassen, leren kennen en ontdekken

Een pup in huis is voor iedereen spannend, nieuw en een situatie om aan te wennen. Voor Bronco was het zeker even aanpassen. Hij moest in eens zijn ruimte delen met een andere hond. Een jonge hond. Een jonge speelse en ondeugende hond.. We hebben er veel tijd en energie in gestoken, maar we zijn nu bijna een maand verder en wat een vooruitgang maken beide honden. Ik hou het meeste vast aan positiviteitstraining. Hoe kan ik anders omgaan met de situatie wat prettiger is voor beide honden. En dat is soms knap lastig, daar ben ik heel eerlijk in. Consequent en positief blijven is niet altijd gemakkelijk. Ik heb zeker wel geleerd door de cursussen die ik met Bronco gevolgd heb dat ik de schakel ben in het proces. Dus ik moest vooral getraind worden. Maar het is leuk! Lilly groeit super goed, is onwijs nieuwsgierig en speels. Bronco houdt ook van uitdagen, rennen en spelen met Lilly. Ze zitten qua schema vrij dicht tegen elkaar aan, maar Bronco loopt gezellig alle rondes mee. Trots op de afgelopen periode! 

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

4 maart 2021: Op zoek naar een nieuw rondje?

Ik hou ervan om lekker te wandelen en mijn honden ook. Mijn 'hoofd leeg maken' en genieten, omdat mijn honden ook zo lekker aan het ontdekken zijn. Toch worden de dagelijkse rondjes soms een sleur. Ik ben dan ook elke keer op zoek naar leuke nieuwe locaties om te ontdekken. Vooral naar nieuwe losloopgebieden. Daar gebruik ik de DoggyDating app voor. Echt een musthave voor de hondenbezitters!  Je kunt de app downloaden via de app store van je telefoon en je kunt een account aanmaken. Naast een overzicht van de losloopgebieden in Nederland kun je ook gebruik maken van de andere functies. Ik zal zeggen ga op ontdekkingsreis met deze fantastische app. 

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

 

18 februari 2021:  Niets mooier dan een nieuw leven?

14 februari 2021; Na lang wachten (ja, ik vind drie weken wachten op iets moois al heel erg lang :P ) kwam onze gezinsuitbreiding eindelijk vanuit Hongarije naar Nederland toe. Meet Lilly! Onze Vizsla pup van 4 maanden. Ze is geboren in een Vizsla opvang in Hongarije en heeft dus een flinke reis achter de rug. De kennismaking met Bronco is goed gegaan, voor allemaal is het erg wennen. Het is een intensief traject, maar we maken er elke dag een feestje van!

Groetjes Chantal, Bronco&Lilly 

 

8 februari 2021: Waar doe ik het voor?

Waarom? Wat kun je hier mee bereiken? Voor wie? Ik ben elke keer heel stellig.  Ik ben aan dit avontuur begonnen, omdat ik het leuk vind! Ik wil iedere hondenbezitter de mogelijkheid geven om op transparante wijze spullen aan te schaffen. Ik vergelijk mezelf en Dog-Travel Supplies niet met de grote concurrenten. Ik ben wie ik ben. En Dog-Travel Supplies is wat het is. Transparantie. Ik werk met hart en ziel voor de honden en hondeneignaren. Haal er kracht en plezier uit. En ik luister. Laat mij horen wat je zoekt, laat maar horen wat je ergens van vindt. En dan luister ik!  Zonder feedback kan niemand groeien. En ik dus ook niet. 

Groetjes Chantal (en Bronco )

 

31 januari 2021: Wat hebben we geleerd?

Wat is het een dynamische maand geweest en wat heb ik veel geleerd. Alle leermomenten zijn welkom en zal ik omarmen. Ik ben in eerste instantie natuurlijk een hondenliefhebber. Mijn passie is er altijd al geweest voor deze trouwe wezens. Nu wil ik dit delen met iedereen! Ik weet niet alles, leer onderweg, maar ben wel transparant. Wil dat iedereen met een gerust hart bij mijn bedrijf producten kan aanschaffen die goed zijn voor hun honden.  En dat ik als ondernemer eerlijk ben en bereid ben om te helpen/mee te denken binnen de grenzen van mijn eigen capaciteiten. Het is een maand geweest met vallen en opstaan, maar ik laat me niet uit het veld slaan! Ben nog altijd super enthousiast om iedereen te helpen. Mijn eigen hond als grootste supporter. Wat Februari voor ons in petto heeft dat weet niemand. Wel weet ik één ding zeker over een aantal weken mogen wij weer een klein cadeautje ontvangen.... als alles mee zit ;)

Groetjes Chantal en Bronco 

 

22 januari 2021: Wat zijn de leukste momenten?

Als je van tevoren allemaal wist wat er op je pad zal komen dan had je nooit verrast kunnen worden. En dan was er bijna geen toeval mogelijk geweest. En juist deze momenten zorgen ervoor dat het leuk blijft om nieuwe dingen te starten. Een paar weken geleden kwam ik, zonder hier op voorbereid te zijn, in contact met Marit van Hattem. Zij is Eigenaresse van Dogtravel. Via Dogtravel kunt u volledig verzorgde wandelvakanties boeken voor uw hond en uzelf. Alles wordt u uit handen genomen en u hoeft alleen maar te gaan genieten samen met uw hond.  Wij hebben vandaag een eerste (online) contactmoment gehad. Om even kennis te maken en om van gedachten te wisselen. Zeer enthousiast heb ik het gesprek afgesloten. Heeft me weer genoeg inspiratie opgeleverd, maar ook heb je weer een leuk persoon mogen ontmoeten. Op naar de toekomst!

Groetjes Chantal (en natuurlijk ook van Bronco )

 

 Neem gerust een kijkje op de site van Dogtravel voor meer informatie!

 

 

13 januari 2021: Ontwikkelen? Hoe dan?

Er is alleen maar vooruitgang, wanneer je aan een nieuw avontuur begint. Het eerste avontuur voor Bronco  en mij kwam twee jaar geleden. Toen kwam hij als herplaatser bij ons in het gezin terecht. Voor beide kanten was dit iets nieuws, wat de nodige obstakels en leermomenten met zich mee bracht. Gelukkig is Bronco  een veerkrachtige hond die een sterke wilskracht heeft om te leren. Met het nodige geduld is hij het grootste "blije ei" van de regio geworden. We hebben al de nodige plekken bezocht en er staat nog genoeg op ons wensenlijstje. Als je begint aan een nieuwe avontuur kun je alleen maar vooruit gaan. De dingen die je leert, kun je niet meer ongedaan maken. Ontwikkeling en vooruitgang, daar streef ik naar. Met het online gaan van deze site is het avontuur nog niet ten einde. Ik leer elke dag bij en wil mezelf ook blijven ontwikkelen. Nieuwe merken, uitbreiden van het assortiment, kansen en mogelijkheden opzoeken etc. Kortom, Bronco  en ik zullen nooit stil staan!

Groetjes Chantal en Bronco 

 

5 januari 2021: Vooruit of achteruit kijken?

Het nieuwe jaar is begonnen en voor veel mensen het moment om van start te gaan met de goede voornemens. Ik heb de afgelopen tijd erg hard gewerkt en mijn goede voornemen is gelijk van start gegaan op 1 januari! Goede voornemen gehaald! Wat het proces zo mooi maakt is dat je continu bezig bent geweest om de onderneming klaar te maken voor de start dat je niet heb kunnen genieten van wat je al gedaan hebt. De start van een nieuw jaar is voor mij ook altijd een mooi moment om de herinneringen de revue te laten passeren en vooral stil te staan bij de mooie momenten. Naast de mooie en liefdevolle gedachten aan mijn gezin (die komen altijd als eerste), komen er ook zeer mooie herinneringen naar boven aan alles wat ik samen met mijn vriend  heb mogen beleven. Een fotoshoot bij Sandy's Fotografie , hardlopen in het bos, Nederland ontdekken tijdens de zomervakantie, een midweek naar Texel. 

Nu is er weer ruimte voor het maken van nieuwe herinneringen! 

Groetjes Chantal & Bronco  

(Fotograaf: Sandy's Fotografie)

 

1 januari 2021: Wat brengt het nieuwe jaar ons?

Bronco en ik hebben er lang naar uitgekeken. De jaarwisseling kwam sneller dan we dachten, maar hier is het nieuwe jaar dan: 2021. Goede voornemens voor dit jaar? Nog meer genieten van elkaar. Er staan al wat leuke uitstapjes op het programma voor de komende paar weken, maar in ieder geval gaan we weer elk weekend samen hardlopen in het Panbos (Bosch en Duin). Ik zal ook graag nieuwe wandelroutes willen ontdekken. Er is nog zoveel te doen in ons eigen land.

Voor Dog-Travel Supplies heb ik het voornemen om zoveel mogelijk hondenbezitters van dienst te kunnen zijn. De ene hond is de andere hond niet, maar ik wil er zijn voor elke hond (en hun baasjes).  Ik wil me richten op het verbeteren van het bestaande assortiment en het aantrekken van nieuwe merken. 

Nu gaan we eerst maar eens van start! Dank u wel voor het vertrouwen en hopelijk tot snel!

 

Groetjes Chantal & Bronco 

 

16 december 2020: Wat kunnen wij bieden?

De hond als fietsmaatje, wandelmaatje, praatmaatje, kampeermaatje, hardloopmaatje etc. Voor mij in ieder geval wel! Elke dag komt u wel een aantal keren buiten voor een ommetje of misschien wel hele grote wandelingen. U komt mensen tegen, haalt een frisse neus en heeft gelijk uw bewegingsmoment. Fantastisch toch?!  Om optimaal en veilig te kunnen genieten is het verstandig om de juiste spullen te gebruiken voor u en uw hond. Ik hoop u te kunnen helpen vanuit mijn eigen ervaringen met mijn hond. 

Ik heb het assortiment van Dog-Travel Supplies zo ingericht dat er voor iedere hond en eigenaar iets te vinden is. En mocht het er niet zijn, er is overal wel een oplossing voor!

1 januari komt dichterbij en er wordt nog hard gewerkt om de spreekwoordelijke "puntjes op de i" te zetten. Ik hoop u snel van dienst te mogen zijn! 

Groetjes Chantal & Bronco

 

 

 

 

ONZE MERKEN

DOG SPECIALS

 

© 2020 - 2021 Dog-Travel Supplies | sitemap | rss